Op woensdag 9 september om 10:00 uur doet de rechtbank Den Haag uitspraak in de procedure die Dilani Butink heeft aangespannen tegen de Nederlandse Staat en een bemiddelingsorganisatie vanwege haar onrechtmatige adoptie uit Sri Lanka. Dit is de eerste keer dat een Nederlandse rechtbank zich zal uitlaten over de klacht van een onrechtmatig geadopteerde tegen de Staat en de bemiddelingsorganisatie. Dilani Butink wordt in de procedure bijgestaan door advocate Lisa-Marie Komp.

Helaas is de zitting vanwege de corona-maatregelen slechts beperkt toegankelijk voor publiek. Pers kan wel komen en dient zich daarvoor aan te melden bij de afdeling voorlichting van de rechtbank Den Haag. Voor diegenen die niet naar de rechtbank mogen komen is de zitting a.s. woensdag te volgen via deze livestream.

Nieuwsprogramma Zembla publiceerde op 20 mei 2020 de volgende reportage over de de inhoudelijke behandelingvan deze zaak op de rechtbank Den Haag (link in foto):

Zembla reportage adoptie

 

Eerdere berichten

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.