Sinds 2014 voeren wij de naam Prakken d'Oliveira Human Rights Lawyers. Een naam die recht doet aan de visie van onze grondleggers, Prof. Ties Prakken en Prof. Ulli Jessurun d’Oliveira, en onze staat van dienst sinds het einde van de jaren ’80 op het gebied van mensenrechten, internationaal recht en strafrecht. 

Veel van onze advocaten hebben wortels in de wetenschap en dragen bij aan het definiëren van de grenzen van het recht vanuit de behoefte van de praktijk. Vooral op het gebied van de mensenrechten hebben wij grensverleggende en spraakmakende procedures gevoerd, ondermeer tegen de Nederlandse staat. Zo zijn we bekend geworden door de zaak Bosnië tegen Servië & Montenegro, de schadevergoeding voor de slachtoffers van het Indonesische Rawagede of de zaak Salah Sheekh waardoor de algemene situatie in het land van herkomst een grotere rol is gaan spelen in asielzaken. Als een van de weinige kantoren in Europa beheersen wij alle aspecten van het internationale strafrecht en zijn wij actief bij alle grote internationale straftribunalen, van Den Haag tot Phnom Penh in Cambodja. Cliënten wereldwijd weten ons te vinden.

Het karakter van ons kantoor is in de loop der jaren gebleven, versterkt en verder ontwikkeld. Inmiddels vertalen wij onze kennis van het internationale recht ook naar adviestrajecten voor bedrijven om hen te helpen maatschappelijk verantwoord te ondernemen, nationaal en internationaal. 

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.