Volg je als rechtenstudent een masteropleiding of ben je recent afgestudeerd, en wil je graag een paar maanden meelopen op een bijzonder advocatenkantoor? Bij Prakken d'Oliveira zijn we op zoek naar een student-stagiair(e) die in de periode december 2020 t/m februari 2021 of in de periode maart 2020 t/m mei 2020 het team van de afdeling Milieurecht komt versterken (voor 4 á 5 dagen in de week). Prakken d’Oliveira verdedigt niet alleen de belangen van mensen, maar ook de belangen van de natuur. Onze advocaten procederen regelmatig namens belangenorganisaties en milieubewuste particulieren die opkomen voor de bescherming van landschap en natuur. De Wet natuurbescherming staat centraal in deze procedures. De Wet natuurbescherming bevat regels voor de bescherming van diersoorten, plantsoorten en natuurgebieden in Nederland. 

De stage biedt een mooi inkijkje in ons vak en geeft je bijvoorbeeld de kans om in de omstandigheden van bepaalde dieren, plantsoorten en natuurgebieden te duiken, processtukken te schrijven en zittingen bij te wonen. Solliciteren kan tot en met 31 oktober 2019. Stuur met je sollicitatie een motivatiebrief, CV en cijferlijsten mee, en eventueel een artikel of scriptie voor zover dat betrekking had op het milieurecht. Voor vragen kan je contact opnemen met Dora Brouwer (dbrouwer@prakkendoliveira.nl).

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.