Vandaag is het hoger beroep van de strafzaak tegen 6 verdachten van opruiing, ronselen voor de Jihad en deelname aan een terroristische organisatie begonnen. Zij waren in 2015 door de rechtbank Den Haag veroordeeld vanwege onder meer activiteiten op social media en het openlijk steun betuigen aan onder meer IS en Jabat Al Nusra. De feiten speelden vooral vóór de oprichting van het IS Kalifaat.  

Het proces zal, met tussenpozen, enkele maanden duren. In maart zal het OM bekendmaken welke straffen worden geëist; de laatste zittingsdagen zijn gepland in april. De verdachten worden onder meer bijgestaan door mrs. Tamara BurumaMichiel Pestman en Marq Wijngaarden

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.