Deze maand verscheen in het Praktijkblad Ondernemingsraad een coverstory over de verziekte werksfeer binnen de Europese Octrooiorganisatie (EOO; ook Europees Octrooibureau) en de manier waarop deze internationale organisatie door zijn president wordt gerund. Besproken wordt onder meer hoe de bedrijfsvakbond SUEPO en zijn Haagse branche VEOB het werk onmogelijk wordt gemaakt, in weerwil van Europese mensenrechtelijke normen en het internationale arbeidsrecht.

SUEPO en VEOB worden sinds 2013 in deze bijgestaan door advocaten Liesbeth Zegveld, Christiaan Oberman (extern) en Brechtje Vossenberg. In 2014 wonnen zij in hoger beroep een kort geding tegen de EOO over dit onderwerp.

Lees het artikel hier.

Eerdere berichten

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.