Op 15 mei 2024 vond op de rechtbank Gelderland de zitting plaats in de spoedzaak die De Faunabescherming aanspande over het beschieten van een jonge wolf met een paintballgeweer. 

In de spoedzaak vroeg De Faunabescherming om schorsing van een recentelijk door de provincie afgegeven vergunning om de jonge wolf te beschieten, in afwachting van de beslissing op het bezwaar dat De Faunabescherming tegen die vergunning heeft ingediend.  De wolf wordt in de provincie nog steeds niet beschermd tegen ernstige verstoring door fotografen en ander publiek, die de wolf benaderen en voedsel geven of afval achterlaten dat wolven aantrekt. De provincie moet inzetten op veel meer controle en handhaving om de wolf te beschermen in plaats van de wolf te beschieten, betoogt De Faunabescherming. Dat schieten kan tot ernstig letsel leiden bij de jonge wolf in kwestie, helemaal nu het volgens De Faunabescherming en ingeschakelde deskundigen niet door experts wordt uitgevoerd. 

De provincie heeft ter zitting toegezegd dat niet geschoten zal worden, totdat de rechter uitspraak heeft gedaan op het verzoek om schorsing van De Faunabescherming.

De zaak wordt behandeld door advocate Bondine Kloostra.

Zie ook

Eerdere berichten

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.