De rechtbank Rotterdam heeft op 16 januari een Syrische man volledig vrijgesproken van deelname aan een terroristische organisatie vanwege gebrek aan bewijs. Na drie jaar onderzoek kwam ook de officier van justitie tot de conclusie dat er onvoldoende bewijs was. De advocate, Tamara Buruma, had met name de deskundigenrapporten in de zaak sterk in twijfel getrokken tijdens diverse verhoren.

Radio Rijnmond schreef dit verslag: https://www.rijnmond.nl/nieuws/1617206/syrische-inwoner-van-sliedrecht-volledig-vrijgesproken-van-banden-met-terreurorganisatie.

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.