Politieagenten en boa's schreven de afgelopen weken zo'n tienduizend bekeuringen uit en maakten duizenden processen-verbaal op wegens overtreding van de Coronaregels. Veel van deze boetes zagen op overtredingen van het samenscholingscholingsverbod en onvoldoende afstand houden.

Het is in veel gevallen mogelijk om tegen deze boete in verzet te komen. Indien de boete een zogenaamde strafbeschikking betreft, is het zelfs aan te raden om in verzet te komen omdat zo'n strafbeschikking gevolgen kan hebben voor uw strafblad (er volgt een aantekening op de justitiële documentatie). De regels waarop de handhaving berust zijn in veel gevallen bovendien niet duidelijk. Ook is al gebleken dat een aantal van de noodmaatregelen in strijd zijn met de fundamentele rechten en de grondwet. 

Onze advocaten kunnen u adviseren over de mogelijkheden van het instellen van verzet en de kansen van zo'n procedure. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in de bescherming van grondrechten en fundamentele rechten en hebben ruime ervaring met het voeren van dit soort principiële zaken. U kunt (per e-mail of telefoon) vragen naar advocaten Frederieke Dölle of Barbara van Straaten.

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.