De Hoge Raad vernietigt de beschikking van het Amsterdams Gerechtshof om de topman van Trafigura Claude D. niet te vervolgen en wijst de zaak terug naar het Gerechtshof. Dit betekent dat D. mogelijk alsnog vervolgd gaat worden.

Het besluit van de Hoge Raad heeft mogelijk ook verstrekkende gevolgen voor de lopende strafzaak in Amsterdam en het beklag dat Liesbeth Zegveld en Michiel Pestman namens Greenpeace hebben ingediend bij het Gerechtshof Den Haag. De Amsterdamse rechtbank heeft met dit besluit van de Hoge Raad mogelijk ten onrechte slachtoffers van de dump in Ivoorkust uitgesloten.

Lees hier de uitspraak, en hier het bericht op de website van Greenpeace.

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.