Op vrijdag 27 november 2020 was advocate Tamara Buruma te gast bij het NPO Radio1 programma 'Dit is de Dag' over de terugkeer van Angela B. die in 2014 naar Syrië vertrok. Deze week kwam in het nieuws dat Angela B. zich bij het Nederlandse consulaat in Instanboel heeft gemeld en terug wil keren naar Nederland. Tamara Buruma ging hierover in gesprek met VVD-Kamerlid Dilan Yesilgöz. 

Tamara treedt als advocate veelvuldig op in terrorismezaken. Zij is onder andere de advocate van Samir A. die momenteel vast zit op verdenking van het helpen ontsnappen vrouwen uit de Koerdische kampen. Volgens het Openbaar Ministerie zou Samir A. zich hiermee schuldig hebben gemaakt aan het financieren van terrorisme. Voor meer berichtgeving hierover zie ondere andere berichtgeving in NRC.

Het debat tussen Tamara Buruma en Dilan Yesilgöz is hier terug te luisteren.

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.