Sinds maart van dit jaar is het voor de regering mogelijk om het Nederlanderschap in te trekken vanwege de nationale veiligheid.  Deze week heeft minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) dit gedaan ten aanzien van vier personen die zich in het buitenland zouden hebben aangesloten bij een terreurorganisatie. 

Volgens professor Hans Ulrich Jessurun d’Oliveira, adviseur bij Prakken d'Oliveira, is het afpakken van de nationaliteit van jihadi's onrechtmatig.  

Lees hier een opiniestuk hierover van zijn hand, die vandaag in de Volkskrant verscheen.  

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.