Vandaag verscheen in het Nederlands Dagblad een opiniestuk over de voordelen van voorwaardelijke invrijheidsstelling zoals dat op dit moment in Nederland is geregeld. Eerder dit jaar ontstond ophef over de regeling, toen bekend werd dat Volkert van der G. ervoor in aanmerking kwam. Staatssecretaris Teeven kondigde vervolgens op 27 maart aan dat hij de regeling zou laten onderzoeken.

Het opiniestuk werd geschreven door Jacques Claessen, Tamara Buruma en Alrik de Haas, leden van de Stichting Mens en Strafrecht (MenS).

Lees hier het opiniestuk.

Bijlage

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.