Gisteren verscheen in het NRC Handelsblad een interview met Liesbeth Zegveld. Daarin bespreekt zij de wijze waarop de Nederlandse Staat de schadeclaims van weduwen van zijn standrechtelijk executiebeleid in Indonesië (1945-1949) in de praktijk afhandelt.

"Liesbeth Zegveld, advocaat van de Indonesische weduwen die op een schadevergoeding van Nederland wachten, beschuldigt de staat van 'opzettelijk traineren' van de uitbetaling. Sinds het kabinet afgelopen zomer aankondigde dat vrouwen van slachtoffers van standrechtelijke executies tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsoorlog 20.000 euro zouden krijgen, is slechts één claim toegekend. 'De andere weduwen sterven waar we bijstaan', zegt Zegveld."

Lees hier het hele artikel.

Bijlagen

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.