Winkeliers die niet tevreden zijn over de manier waarop politie, justitie en rechterlijke macht omgaan met hun aangifte van winkelcriminaliteit, kunnen gebruik maken van een wegwijzer. Deze geeft onder meer advies over beroepsprocedures bij het gerechtshof. Dat meldde maandag Detailhandel Nederland, die de handleiding heeft ontwikkeld.

Advocaat Michiel Pestman verwacht namens Detailhandel Nederland dat als winkeliers massaal naar het hof stappen, justitie niet langer de ogen kan sluiten voor het probleem.

Bijlagen

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.