De voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland heeft het schieten met een paintballgeweer op wolven op de Veluwe per direct stilgelegd op verzoek van Stichting De Faunabescherming. De provincie Gelderland zet sinds eind oktober handhavers met paintballgeweren in om wolven af te schrikken op de Hoge Veluwe. De wolf is echter strikt beschermd. Daarom heeft De Faunabescherming de rechtbank verzocht met spoed naar de zaak te kijken. In afwachting van de zitting volgende week heeft de rechter nu alvast bepaald dat niet op de wolven geschoten mag worden.

De zaak zal op een zitting behandeld worden door de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland op woensdag 23 november 2022 om 14.00 uur.

Zie hier het persbericht van de rechtbank.

Stichting De Faunabescherming wordt in deze zaak bijgestaan door mr. Bondine Kloostra.

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.