Het Gerechtshof Den Haag heeft vandaag een Syrische verdachte integraal vrijgesproken van deelneming aan een terroristische organisatie en betrokkenheid bij mensensmokkel. De rechtbank had de verdachte in 2018 tot 4 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor lidmaatschap van Jabhat al-Nusra en betrokkenheid bij de illegale reis van een andere Syrische vluchteling naar Nederland. 

In hoger beroep eiste het Openbaar Ministerie zes jaar gevangenisstraf. Het Gerechtshof Den Haag oordeelde dat voor beide feiten onvoldoende bewijs was en sprak de verdachte daarom integraal vrij. Het arrest van het Hof vindt u hier.

De verdachte werd in deze zaak bijgestaan door Frederieke Dölle

 

Zie ook:

 

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.