Prakken d’Oliveira is een Amsterdams advocatenkantoor, gespecialiseerd in mensenrechten. De advocaten van Prakken d’Oliveira zijn gedreven specialisten. Hoogwaardige en innovatieve dienstverlening staat voorop.

Ben jij gastvrij en dienstverlenend? Werk je graag zelforganiserend, ben je probleemoplossend en heb je verantwoordelijkheidsgevoel? En heb je ervaring met receptiewerk en/of een dienstverlenende functie? Dan ben jij misschien wel de receptioniste/telefoniste die wij zoeken.

Criteria voor deze vacature:

  • Bij voorkeur heb je ervaring met receptiewerk;
  • Het beheersen van telefoontechnieken is een pré;
  • Je hebt goede computerkennis, waaronder Word, Excel en/of andere ERP systemen;
  • Je bezit uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

De ideale kandidaat kan / is / heeft:

  • Snel schakelen;
  • Prioriteiten stellen;
  • Accuraat;
  • Pro actief.

Voldoe je aan bovenstaand profiel en wil je voor ons komen werken? Stuur dan je motivatiebrief, curriculum vitae en eventuele referenties naar Marissa Mogge – Ooms (sollicitaties@prakkendoliveira.nl). De sluitingsdatum voor sollicitaties is 28 februari 2019. Heb je op 7 maart 2019 geen uitnodiging van ons ontvangen, dan is de keus niet op jou gevallen.


Let op:
Werving- en selectiebureaus hoeven niet te reageren.

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.