Op maandag 8 oktober is voor rechtbank Leeuwarden het proces tegen 34 Zwarte Piet-activisten, die op 18 november vorig jaar de snelweg A7 bij Joure blokkeerden. Ze wilden voorkomen dat tegenstanders van Zwarte Piet konden demonstreren bij de landelijke intocht in Dokkum.

Göran Sluiter staat in deze zaak de slachtoffers bij. Leden en symphatisanten van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) zaten in de drie bussen die op 18 november door de verdachten werden tegengehouden op de A7. De slachtoffers zullen op donderdagmiddag 11 oktober het spreekrecht uitoefenen. Namens cliënten zal Göran Sluiter de vordering benadeelde partijen toelichten.

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.