De President van het Hof Den Haag heeft op 16 oktober 2013 het openbaar ministerie en de marechaussee gelast een onderzoek in te stellen naar de mogelijke mishandeling door de Nederlandse marine van een Somalische elfjarige getuige in de strafzaak tegen een aantal vermeend Somalische piraten.

Advocaten Göran Sluiter en Michiel Pestman hebben deze - en andere - getuige weten op te sporen in Mogadishu, waarvoor het Hof daarnaast zijn dank uitsprak.

Lees het bericht in de Volkskrant hier.

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.