De rechtbank Rotterdam heeft uitspraak gedaan in de zaak van Wesam al D. Er is een gevangenisstraf opgelegd van 8 jaar. Wesam al D., die door Victor Koppe als raadsman wordt bijgestaan, is in 2009 in de Verenigde Staten van Amerika tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor – onder meer – samenzwering tot moord op Amerikaanse staatsburgers buiten de VS. Voorafgaand hieraan is Wesam al D, die de Nederlandse nationaliteit bezit, door Nederland uitgeleverd aan de VS.

Lees hier het persbericht van de rechtbank hierover.

In een eerder persbericht van de rechtbank stond het volgende:

(6 augustus 2010) De Rechtbank Rotterdam heeft op de zitting van 4 augustus de zaak tegen Wesam al D. aangehouden teneinde een getuige te horen van de Nederlandse ambassade. Het gaat om Richard Gerding, medewerker van de Nederlandse ambassade. Hij zal ter zitting van 15 september, om 14.00 uur, worden gehoord over de detentieomstadigheden van Al D. in de federale gevangenis in Washington DC.

Bijlagen

  • Lees hier het pleidooi dat Victor Koppe ter zitting uitsprak
Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.