Op woensdag 7 december meldde Julian Assange, oprichter van Wikileaks, zich met zijn advocaat bij de Britse politie. Hij werd aangehouden op basis van een door Zweden uitgevaardigd Europees Aanhoudingsbevel wegens vermeende zedendelicten. Op de achtergrond speelt echter de dreiging dat Assange ook door de Amerikaanse justitie zal worden aangeklaagd en dat er ook een uitleveringsverzoek van de Verenigde Staten zal volgen.

Advocaten Victor Koppe en Bart Stapert bespraken de juridische situatie van Assange op televisie en radio. Koppe, deskundig en ervaren in uitleveringszaken, trad op bij Pauw en Witteman ; Stapert, die tevens als advocaat staat ingeschreven in de Verenigde Staten, gaf zijn visie in Nieuwsuur en het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.