Emiel heeft ruime ervaring met het bijstaan van (inter)nationale media, journalisten en human rights defenders in zaken die gaan over de vrijheid van meningsuiting. Die zaken draaien altijd om actuele thema’s zoals het vergeetrecht, desinformatie, ‘SLAPPs’ of het #metoo debat. Hij heeft bijzondere expertise op het gebied van klokkenluiders en (internationale) onderzoeksjournalistiek. Ook adviseert en procedeert hij regelmatig over het demonstratierecht, het auteursrecht en de Mediawet.

De praktijk van Emiel bestaat verder uit het voeren van procedures over maatschappelijke misstanden. Zo is hij momenteel betrokken bij een klimaatzaak tegen de Nederlandse Staat en heeft hij enkele jaren geleden een zaak behandeld tegen de Europese Unie over de financiering van een project in Eritrea waar dwangarbeid werd gebruikt. Daarnaast heeft hij veel zaken behandeld over mensenrechten in de context van tech en het internet. Hij heeft ervaring met procederen voor de Nederlandse rechter, het Europees Hof voor de Rechten voor de Mens en de verschillende VN-mechanismen.

Emiel heeft in Utrecht gestudeerd aan het University College Utrecht en is cum laude afgestudeerd in het internationaal publiekrecht. Tijdens zijn studie heeft hij enkele jaren gewerkt bij het Studie- en Informatiecentrum Mensenrechten in Utrecht. Hij geeft regelmatig lezingen en commentaar op actuele kwesties in de media. Naast advocaat is Emiel fervent hip hop fan, beatcreator en MC.

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.