Sine justitia nulla libertas.

Dr. Channa Samkalden

Channa Samkalden is gespecialiseerd in aansprakelijkheid voor mensenrechtenschendingen, zowel binnen als buiten Nederland. Haar praktijk richt zich op aansprakelijkheid van multinationals voor mensenrechtenschendingen (‘business and human rights’’) en op grondrechtenschendingen in Nederland. Zo stelde zij met succes Shell aansprakelijk in een procedure voor vier Nigeriaanse boeren en Vereniging Milieudefensie vanwege olievervuiling in Nigeria. Ook treedt zij op voor de Stichting Recht op Bescherming tegen Vliegtuighinder (RBV) in een procedure tegen de Staat vanwege de ernstige geluidhinder rond Schiphol. Channa promoveerde eerder aan het Europees Universitair Instituut in Italië op godsdienstvrijheid en de scheiding van staat en religie.

Chambers roemt Channa in de Spotlight table voor Business & Human Rights Law: Claimant-Side expertise: "Channa Samkalden is very impressive and tenacious and has a string of victories to her belt." En: "Channa Samkalden is excellent, she's an absolutely brilliant lawyer and trailblazing in Dutch jurisdictions for this area."

Channa Chambers Global 2024

Expertise

  • Mensenrechten
  • Business & Human Rights

Advocaat sinds

2008

E-mail

csamkalden@prakkendoliveira.nl

Nevenfuncties

Bestuurslid van Vereniging voor Burgerlijk Recht; Lid van de adviescommissie Rechtsstatelijkheid van de Nederlandse Orde van Advocaten

In de media