Geleidelijk aan wordt het wat gemakkelijker moederbedrijven verantwoordelijk te stellen voor ‘foute’ dochters, signaleert advocaat Michel Uiterwaal. Donderdag 19 mei bepleitte hij samen met Channa Samkalden dat Shell interne documenten moet verstrekken aan Nigeriaanse slachtoffers van olielekkages. De advocaten willen deze documenten gebruiken om de zaak tegen het hoofdkantoor van Shell en de Nigeriaanse dochteronderneming verder te onderbouwen.

De Nigerianen zijn slachtoffer geworden van olievervuiling die hun landbouwgronden, gewassen en visvijvers hebben verwoest. De boeren hebben daarom samen met de stichting Milieudefensie een zaak tegen Shell aangespannen.

Bijlage

NRC Handelsblad | 'Moederconcern 'foute' dochter krijgt het lastiger' (20 mei 2011)

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.