Liesbeth Zegveld ontving de Clara Meijer-Wichmann Penning 2011 in de Amstelkerk te Amsterdam. Deze mensenrechtenprijs wordt door de Liga voor de Rechten van de Mens in samenwerking met J’accuse rond de tiende van december, de Dag van de Rechten van de Mens, uitgereikt aan een persoon of organisatie, die bijzondere erkenning verdient voor zijn of haar inzet voor de verdediging van de rechten van de mens.

Liesbeth Zegveld ontving de prijs omdat zij zich al jaren en met grote vasthoudendheid inzet voor slachtoffers van oorlogsgeweld en genocide.

 Zie voor meer informatie de website van de Liga voor de Rechten van de Mens.

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.