Advocaten Michiel Pestman en Andy Ianuzzi (extern) doen in Cambodja aangifte tegen, onder anderen, premier Hun Sen vanwege het belemmeren van de rechtsgang en het beïnvloeden van getuigen bij het Rode-Khmertribunaal.

De Cambodjaanse Ministerraad ontkent de aantijgingen, en stelt op haar beurt dat de advocaten van Nuon Chea het Case 002 proces proberen te vertragen. Openbare aanklagers laten weten dat zij ‘snel zullen handelen’ en ‘zeer binnenkort’ een plaatsvervangend officier van justitie op de zaak zullen zetten.

Lees de aangifte in Engels en Khmer.

Zie ook:

Phnom Penh Post | 'KRT Interference Alleged' (25 oktober 2011)

Deel dit bericht via

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.

Prakken d’Oliveira is een advocatenkantoor met expertise in en ervaring met asielrecht en regulier vreemdelingenrecht, Europees recht, bestuursrecht, (internationaal) strafrecht en mensenrechten. Onze advocaten verlenen advies en procederen in bezwaar bij de IND of de CTIVD, of voor rechtbank, gerechtshof, de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, in cassatie voor de Hoge Raad, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJEU), de Verdragscomités van de Verenigde Naties, het Internationaal Strafhof (ICC) en diverse internationale tribunalen.