U kunt voor een periode van maximaal 90 dagen Nederland bezoeken. Dat kan bijvoorbeeld voor familiebezoek, werk of vakantie. Iemand in Nederland moet dan garant voor u staan. Daarnaast is het belangrijk dat u laat zien dat u voldoende redenen heeft om naar uw eigen land terug te keren.

Als u in een ander land van de Europese Unie woont en legaal verblijft, dan mag u zonder visum voor een periode van 90 dagen in Nederland verblijven. U hoeft dan dus geen visum aan te vragen.

Het komt regelmatig voor dat visa voor kortdurend (familie-)bezoek worden afgewezen. Het kan daarom verstandig voorafgaand aan het indienen van de visumaanvraag juridisch advies in te winnen. Wij helpen u om uw kansen bij een aanvraag zo groot mogelijk te maken. Ook staan we u graag bij in een procedure tegen de afwijzing van een visumaanvraag.

Voor sommige situaties en landen geldt geen visumplicht. Als u uit één van deze landen afkomstig bent, hoeft u geen visum in uw land aan te vragen en op te halen.

Wilt u weten of u een visum kunt krijgen of een procedure kunt starten? Mail of bel onze advocaten voor een vrijblijvend gesprek. 

Heeft u een vraag?

Lees in onze privacy verklaring hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens.